start
home | cursus | esd | contact


ElektrogevoeligheidDuidelijkheid over elektrogevoeligheid voor elektromagnetische velden

Cursusdoel

Elektrogevoelige mensen ervaren negatieve gezondheidseffecten door langdurige blootstelling aan elektromagnetische velden. Deze cursus verschaft klip en klaar duidelijkheid over elektrogevoeligheid en de mogelijke oplossingen.


Onbegrip

Elektrogevoelige mensen worden vaak geconfronteerd met onbegrip - ook uit de eigen omgeving. Mensen begrijpen elektrogevoeligen niet en denken dat het wel aan andere oorzaken zal liggen. Dan kan het heel prettig zijn om meer informatie op te doen, tips en trucks te krijgen en vooral contact te hebben met mensen met dezelfde klachten.


Elektromagnetische velden

In de huidige moderne wereld worden er door antennes, apparatuur en/of elektrische leidingen continue een flinke hoeveelheid elektromagnetische velden uitgezonden. De trend - in de tijd gezien - is dat deze velden niet alleen in aantallen toenemen maar ook in kracht (denk bijvoorbeeld aan het 5G-mobiele netwerk). Voor sommige mensen is de huidige elektrobelasting nu al te veel (geworden).


Elektrogevoeligheid

Een klein (0,8 %), maar groeiend percentage van de mensen in West-Europa is in mindere of meerdere mate gevoelig voor elektromagnetische velden. De ernst van de negatieve gezondheidsverschijnselen van deze mensen is niet te negeren.


hoofdpijn

Uitgangspunt

Deze cursus gaat uit van:

 1. De ervaringen van mensen die last hebben van elektromagnetische velden.
 2. De wettelijke eisen voor maximale belasting door bronnen van elektromagnetische velden.
 3. Wetenschappelijke ťn niet-wetenschappelijke bewijzen.
 4. Logische conclusies.

Politiek en de medische wetenschap

De medische wetenschap heeft (terecht of niet) moeite met het verschijnsel elektrogevoeligheid en gezondheid op de lange termijn. De elektronica- en telecommunicatieindustrie voelen zich niet gebaat bij preventiemaatregelen. Dit samen resulteert in een politiek moeizaam soort voorzorgsbeleid.


Kretelogie

Het onderwerp elektrogevoeligheid is daarbij omgeven door heel veel termen, afkortingen en kreten die tot misverstanden en verwarring kunnen leiden, denk aan EHS, EMV, EMF, elektrobelasting, electrosmog, V/m, Microtesla, Gauss etc.


Onzinnige therapieŽn en middelen

Verder zijn er allerlei zogenaamde therapieŽn en middelen in omloop die gewoon niet werken, denk bijvoorbeeld aan energetische stralingvangers of kwantumtechnologische blokkeerders, magnetische hangertjes, straling verwerkende pyramides, sprays, zetpillen, speciale oliesoorten, ontstoorkristallen, ontstoorarmbanden, polarisatieplaatjes en -antennes etc. voor soms belachelijk hoge prijzen van vaak vele honderden euro's, ordinaire oplichterij dus.


Doelgroepen

Deze cursus is bedoeld voor mensen die meer willen weten over elektrogevoeligheid, oorzaak en (mogelijk) gevolg. De doelgroepen zijn:

Om deze cursus te kunnen volgen is geen technische kennis nodig.


Wat moet je weten?

Sommige mensen hebben de vaste overtuiging dat EM-velden (elektromagnetische velden) afkomstig van elektrische apparaten en antennes hun gezondheid negatief beÔnvloeden. Wat moeten zij in elk geval weten:


Cursusinhoud:

Free WiFi
 1. Inleiding elektrogevoeligheid.
 2. Verschijnselen van elektrogevoeligheid.
 3. Elektromagnetische velden binnenshuis.
 4. Extreme gevoeligheid voor EM-velden.
 5. Wat kun je zelf doen?
 6. Elektromagnetische velden buitenshuis.
 7. Telecommunicatiezenders.
 8. Wettelijke blootstellingslimieten.
 9. Meeteenheden.
 10. EM-velden indicatief vaststellen.
 11. Elektrobelasting door afscherming verlagen.
 12. TherapieŽn en middelen die niet werken.

De kosten en locatie

De introductieprijs voor deze cursus bedraagt bij vooruitbetaling Ä 39,- incl. btw i.p.v. Ä 136,-
Deze halfdaagse cursus is vanaf juni 2019 beschikbaar in Utrecht, zie de contactpagina voor details of bel direct: 06 28 88 36 18


Niet goed, geld terug garantie

We zijn er zo zeker van dat deze cursus beantwoordt aan de verwachtingen, dat we een niet-goed-geld-terug-garantie kunnen aanbieden. Informeer naar de voorwaarden.


start

esdsite.nl

Copyright © 2004 - ESDsite.nl
KvK: 58973435. T: 06 28 88 36 18
Privacyverklaring, anti-spam, cookies, disclaimer, copyright.