start


Train the ESD-trainer

ESD-trainer

Dit Train The Trainer traject is ontwikkeld voor trainers die zelfstandig een ESD-cursus willen maken en geven. Met dit leertraject kunt u niet alleen zelf een ESD-cursus maken maar ook trainersvaardigheden opdoen.


Vijfdaagse train the trainer traject

ESD-voorkennis is prettig maar niet per se noodzakelijk. Dit opleidingen traject bestaat uit 5 lesdagen. Aan de orde komen:

de dagen 1 en 2 zijn aaneengesloten evenals de dagen 3 en 4.


Dag 1

Dag 1 van het Train de trainer traject begint met een uitleg over het ontstaan van statische elektriciteit, de mogelijke gevolgen voor elektronica en eindigt met de essentie van ESD-preventie volgens de ESD-standaards.


Programma 1

cursus voor trainers

Dag 2: ESD-systeem en meetmiddelen

Na het met succes doorlopen van dag 2 zullen de opzet en het in standhouden van ESD-veiligheid door middel van het behandelde ESD-systeem en ESD-programma duidelijk zijn. Daarbij leert u de belangrijkste meetmiddelen kennen en gebruiken.


Programma 2

Het programma van dag 2

ESDPro


Dag 3: ESD-standards

De belangrijkste ESD-normen & ESD-standaarden zijn de:

Deze documenten vormen de bron voor deze lesdag. Engelstalige ESD-standards geven vrijwel geen uitleg over de redenen van de gestelde eisen en kunnen verkeerd worden begrepen. Tijdens deze lesdag wordt de bedoeling van de ESD-norm klip en klaar duidelijk gemaakt.


Programma 3

ESD-docent

ESD-oefententamen

Een oefententamen wordt behandeld.
Dag 4: ESD-cursus maken en uitvoeren

Het opzetten, maken en uitvoeren van een ESD-cursus is met de juiste voorbereiding prima te doen. Met ruime kennis van ESD en ESD-preventie is het geven/presenteren van een cursus een stuk gemakkelijker geworden!


Programma 4

opzetten, maken en uitvoeren

Train the Trainer afronden
Dag 5: Terugkomdag

opzetten, maken en uitvoeren

Op een nader te bepalen terugkomdag kan de door de deelnemer gemaakte ESD-lesmodule volgens de opgave van dag 4 worden uitgevoerd. Daarna wordt het resultaat klassikaal besproken.


Programma 5
Praktijk

Vrijwel alle effecten van de cursusonderwerpen worden klassikaal met duidelijke live demonstraties aangetoond. Er is gelegenheid tot het (laten) beproeven van meegebrachte ESD-beschermingsmiddelen zoals ESD-polsbanden, ESD-schoenen, ESD-jas, ESD-tools etc. Het is wel gewenst dit vooraf kenbaar te maken.


ESD-trainerscertificaat

Het ESD-trainerscertificaat wordt toegekend na het behalen van een ESD-toets. Zonder toets kan een verklaring van deelname worden afgegeven. Elke deelnemer krijgt na afloop van de cursus toegang tot de online digitale naslag.


Voorkennis

MBO/HBO (elke richting) is gewenst.


Cursuskosten

De cursuskosten (excl. btw.) bedragen € 370,- per persoon per lesdag of € 1295,- per persoon voor alle vijf de lesdagen ineens.


Klik hier voor meer informatie

ESD-trainingsoverzichtesdsite.nl

Copyright © ESDsite.nl
KvK: 58973435. T: 06 28 88 36 18
Privacyverklaring, anti-spam, cookies, disclaimer, copyright.