start
home | cursus | nieuws | service | contact

Nieuws van ESDsite


Op deze pagina vindt u nieuws en updates van ESDsite zoals nieuwe ESD -cursussen -trainingen etc.


Beschikbaar metingen

In de EPA zijn er voor controledoeleinden naast de visuele/proces- en procedurechecks ook ESD-metingen nodig.


ESD-meetpracticum

Dat de ESD-preventieve middelen in goede conditie verkeren is belangrijk. Daarom is er nu een meetpracticum ontwikkeld waar de deelnemers zelf weerstandsmetingen aan oppervlakken en aardmetingen met een teraohmmeter kunnen uitvoeren. Ook veldsterktemetingen kunnen zij tijdens dit paracticum uitvoeren. Het correcte gebruik van de meetapparatuur wordt natuurlijk eerst besproken terwijl daarna de meters door de deelnemers zelf worden gekalibreerd. Deelnemers mogen hun eigen meetapparatuur gebruiken, ook het meenemen van enige verpakkingmaterialen etc. is natuurlijk prima.
Dit ESD-meetpracticum is aan de ESD-vervolgcursus toegevoegd.


Gratis ESD-introductie

december 2015 - Wilt u vaststellen of u wel ESD-preventie in uw situatie nodig hebt of wilt u kennismaken met de beschikbare ESD-opleidingen, dan kunt u zich laten informeren tijdens onze twee uur durende gratis ESD-introductie in de Meern (Utrecht).


ESD-hercertificering

November 2015 - vanaf dit moment is er een algemene halfdaagse ESD-bedrijfscursus gereed die speciaal is ontwikkeld voor mensen die in het bezit zijn van een (bijna) verlopen ESD-certificaat. Deze (her-)certificering is geschikt voor alle doelgroepen en alle niveau's.
Er is ook een uitgebreide eendaagse ESD-certificeringscursus beschikbaar.
Vraag naar de groepskortingen. Deze cursus is hier te vinden: ESD-(her-)certificering.


Light ESD-training

Met ingang van 1 juni 2015 is er een Light ESD-training ontwikkeld voor mensen die de Nederlandse taal (schriftelijk) niet volledig beheersen, maar die wel werkzaam zijn in een EPA (ESD Protected Area). Deze cursus wordt in kleine groepjes (max. 6 personen) gehouden zodat er meer individuele begeleiding mogelijk is. De cursusduur is een halve dag en de kosten bedragen € 260,- per persoon excl. btw. Vraag naar de groepskortingen. Deze cursus is hier te vinden: Light ESD-training.


Smartphone

Februari 2015 -Aangezien een steeds belangrijker deel van onze bezoekers gebruik maken van een smartphone zijn alle pagina's van onze website nu aangepast voor gebruik met smartphones.


ESD-cursus voor QA medewerkers

Vanaf juni 2014 is de ESD-cursus voor QA medewerkers beschikbaar. Deze eendaagse ESD-cursus voor QA-medewerkers bestaat uit een technisch deel en een organisatorisch deel. Deze cursus is gericht op Quality Assurance-medewerkers die zich bezighouden met het optimaliseren van de voortbrengingsprocessen. Verder komen de benodigde aanpassingen en toevoegingen aan de werkprocessen aan de orde. Cursusprijs € 370,- p.p. excl btw. Vraag naar de groepskortingen.


Geactualiseerde ESD-norm

Mei 2014 - sinds 2014 zijn de laatste ESD-preventie inzichten in de Amerikaanse ESD-standaard ANSI/ESD S20.20-2014 verwerkt. Een geactualiseerde uitgave van de gedateerde NEN-EN-IEC 61340-5-1 ESD norm uit 2007 zal nu hopelijk snel verschijnen. De laatste inzichten en aanvullingen zijn alvast - separaat - in onze huidige ESD-cursussen opgenomen.


Instrumentatietechnici

Vanaf januari 2014 is er een ESD - cursus beschikbaar die zich speciaal richt op medisch instrumentatietechnici. Dit is een eendaagse cursus die is gebaseerd op de Advanced ESD-cursus voor technici maar daarnaast een extra medische module bevat.


Waarschuwing

November 2013 - waarschuwing: Nu ook in Nederland gesignaleerd - "Polsband zonder aardsnoer" - .Aangezien een Cordless Wrist Strap (Wireless Wrist Strap) geen elektrische verbinding naar aarde heeft, kan deze onmogelijk de elektrostatische lading van de menselijke huid naar aarde transporteren. Er treedt dus niet het beoogde equipotentiaal op. In de gebruiksaanwijzing staat geen verklaring hoe deze polsband zou functioneren. Bedrijven die dergelijke producten verkopen, kunnen wij als leverancier van ESD-producten niet aanbevelen.


Flyer met cursusinfo

Augustus 2013 - u kunt nu een flyer downloaden met een compleet overzicht van alle ESD-cursussen op één pagina.


Gratis elektronica lesboeken

Juli 2014 - voor de elektronica-liefhebber hebben we de serie Engelstalige lesboeken nu compleet en gratis beschikbaar, zie de Elektronica lesboeken pagina.


1e Nederlandstalige online ESD-cursus

Juni 2013 - deze eerste Nederlandstalige online ESD-basistraining bestaat uit 6 korte modules met veel praktische kennis over statische elektriciteit en alle informatie die nodig is om gemotiveerd ESD-veilig met elektronische componenten en printplaten te kunnen werken.
Na het met succes afronden van de Online ESD-training komen de deelnemers in aanmerking voor een op naam gesteld ESD-certificaat dat van een datum en een uniek volgnummer is voorzien.


ATEX-cursus

Januari 2013 - op verzoek van een klant heeft ESDsite een ATEX-cursus ontwikkeld. Deze cursus is uitstekend geschikt voor algemeen gebruik en is gedurende het seizoen 2013 - 2014 nu voor een zeer aantrekkelijke introductieprijs beschikbaar!


Koninklijke Luchtmacht

Op 20 december 2012 werd de laatste serie ESD-certificaten van het jaar 2012 overhandigd aan kolonel W.F. Voges, Hoofd techniek van het LCW. Een van deze certificaten is het 100e exemplaar dat in 2012 bij het Logistiek Centrum Woensdrecht is uitgereikt. De kolonel sprak bij deze gelegenheid de hoop uit dat alle gedane investeringen en inspanningen het doel van feilloos werkende elektronica weer verder nabij brengt. (foto J.C. Ots, Ministerie van Defensie, Koninklijke Luchtmacht, Woensdrecht)


Nieuwe ESD-opleidingen

Augustus 2012 - Dit seizoen komt ESDsite met de introductie van vernieuwde en geactualiseerde ESD-opleidingen met naslagwerk op USB-stick:


Kennismakingsaanbod

Vanaf juni 2012 kunt u gebruik maken van een kennismakingsaanbod met 30% korting voor een incompany ESD-cursus met de naslag op een (8 GB) USB-stick voor iedere deelnemer. Informeer vrijblijvend naar de door u gewenste ESD-cursus lesdata etc.


Top


esdsite.nl

Copyright © ESDsite.nl
KvK: 58973435. T: 06 28 88 36 18
Privacyverklaring, anti-spam, cookies, disclaimer, copyright.