start
home | cursus | esd | info | contact

Trainingsoverzicht

ESDsite gebruikt geen cookies.


Trainingsdata

Zie voor de geplande trainingsdata de startpagina. Voor de data voor de overige trainingen kunt u contact opnemen met Ruud van Vliet op 06-45 500 900 of via de contactpagina.


Open inschrijvingen


ESD-basistraining

Deze praktische halfdaagse ESD-basistraining is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe ESD-veilig met elektronica zoals printplaten om te gaan. In deze breed opgezette training - geschikt voor monteur tot manager - komen de belangrijkste aspecten van ESD-preventie met uitleg ruim aan bod.
Cursusbeschrijving.


ESD-cursus voor technici

Deze eendaagse ESD-cursus is ontwikkeld voor de professional die met elektronica werkt en meer dan basisinformatie over ESD en ESD-preventie nodig heeft. Deze cursus bestaat uit een basisdeel over statische elektriciteit en ESD plus een uitgebreider deel over genormeerde preventietechnieken (IEC 61340-5-1:2024). Ook de keuze en toepassing van ESD-preventielevels komen aan de orde.
Cursusbeschrijving.


ESD-coördinatorscursus + update

Tijdens deze eendaagse cursus worden globaal de basis- en technische ESD-kennis samen met alle ESD-verificatie-eisen uit de internationale ESD-norm (IEC 61340-5-1:2024) in de praktijk behandeld. Ook worden de wijzigingen voor de volgende update van dit document alvast doorgenomen. De bijbehorende meetmodule is bedoeld om vast te kunnen stellen of de gebruikte ESD-middelen correct functioneren.
Cursusbeschrijving.


Tweedaagse ESD-workshop

Deze ESD-workshop is een opleiding voor beginnende ESD-coördinators/bedrijfsdocenten bij het opzetten en uitvoeren van een ESD-programma. Tijdens deze tweedaagse cursus worden globaal de basis- en technische ESD-kennis samen met alle ESD-verificatie-eisen uit de internationale ESD-norm (IEC 61340-5-1:2024) in de praktijk behandeld. Ook worden de eisen uit de ANSI/ESD S20.20 doorgenomen. De bijbehorende meetmodule is bedoeld om vast te kunnen stellen of de gebruikte ESD-middelen correct functioneren.
Cursusbeschrijving.


Certificaten

Elke deelnemer ontvangt na het met succes voltooien van een toets een geregistreerd ESD-certificaat. Zonder toets wordt een "Verklaring van Deelname" verstrekt.


Startgarantie

Onze startgarantie houdt in dat ook bij geringe aantallen deelnemers de afgesproken cursus gewoon doorgaat!


Cursusprijzen

Cursuskosten incl. certificaat, excl. btw:
Cursussen voor groepen


Groepsprijzen

Informeer naar de voordelige groepsprijzen (op uw locatie): 06-45 500 900.


ESD-basistraining

Deze praktische halfdaagse ESD-basistraining is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe ESD-veilig met elektronica zoals printplaten om te gaan.
Cursusbeschrijving.


ESD-cursus voor technici

Deze eendaagse ESD-cursus is ontwikkeld voor de professional die met elektronica werkt en meer dan basisinformatie over ESD en ESD-preventie nodig heeft.
Cursusbeschrijving.


ESD-coördinatorscursus + update

Tijdens deze eendaagse cursus worden globaal de basis- en technische ESD-kennis samen met alle ESD-verificatie-eisen uit de internationale ESD-norm (IEC 61340-5-1: 2024) in de praktijk behandeld.
Cursusbeschrijving.


Tweedaagse ESD-workshop

Deze ESD-workshop is een opleiding voor beginnende ESD-coördinators/bedrijfsdocenten bij het opzetten en uitvoeren van een ESD-programma.
Cursusbeschrijving.


ESD-cursus voor R&D

Deze eendaagse ESD-cursus voor R&D is bedoeld voor onderzoekers en ontwikkelaars van (geavanceerde) elektronica. Cursusbeschrijving.


ESD standard course IEC61340-5-1

This half-day ESD standard course is intended for ESD coordinators who want to correctly apply the ESD standard IEC 61340-5-1. Knowledge of the English language is required. Course description This course is available in Dutch and English.


ESD standard course ANSI/ESD S20.20

This half-day ESD standard course is intended for ESD coordinators who want to correctly apply the ESD standard ANSI/ESD S20.20. Knowledge of the English language is required. Course description. This course is available in Dutch and English


ESD-voor medisch technici

Deze halfdaagse ESD-cursus (Electro Statisch Discharge) is gericht op het ESD-veilig hanteren, installeren en/of repareren van elektronica voor medische toepassingen. Cursusbeschrijving.


ESD-management

Halfdaagse ESD-cursus waarin ESD-beleid, de prioriteiten daarvan en de ROI van ESD-maatregelen centraal staan. Cursusbeschrijving.


ESD-cursus voor cleaners

Halfdaagse cursus voor medewerkers en hun leidinggevers van ESD-veilige specialistische reiniging. Bij het consequent doorvoeren van ESD-preventief beleid mogen de cleaners niet ontbreken. Cursusbeschrijving.


ESD voor de automotivebranche

Deze ESD-automotive basiscursus is bedoeld voor iedereen die in aanraking kan komen met auto-elektronica en/of de daarop aangesloten sensoren, actuatoren, etc. Cursusbeschrijving


ESD-training voor niet-technici

Deze halfdaagse ESD-training is speciaal ontwikkeld voor niet-technici die wel in een productieafdeling voor elektronica zoals printplaten werkzaam zijn. Cursusbeschrijving.


Praktische elektrostatica

Praktische elektrostatica is bedoeld voor medewerkers van bedrijven die niet met elektronica werken en last hebben van statische elektriciteit en de bijbehorende verschijnselen. Cursusbeschrijving.


English language training

Our courses can be taught in the English language.


Informatie

Ruud van Vliet: ☎ 06 - 45 500 900ESDsite.nl