start
home | cursus | esd | info | contact

Trainingsoverzicht

Groepen of groepjes

Voor groepen of groepjes kan de docent - tegen een voordelig tarief - de cursus "on site" verzorgen. Alle klassikale cursussen zijn inclusief certificering.


ESD-basistraining

Deze praktische halfdaagse ESD-basistraining is bedoeld voor iedereen die moet weten waarom en hoe ESD-veilig met elektronica om te gaan. Deze algemene training is geschikt voor monteur tot manager.


ESD-cursus voor technici

Deze eendaagse advanced ESD-cursus is ontwikkeld voor de professional die met (high tech) elektronica werkt en meer dan basisinformatie over ESD en ESD-preventie nodig heeft.


Tweedaagse ESD-workshop

Deze ESD-workshop is een complete opleiding voor ESD-coördinators en trainers. In deze workshop komen alle essentiële "ins en outs" van ESD-preventie aan de orde inclusief ESD-metingen. Rp-p en Rg metingen, veldsterktes (V/m) en het verifiëren van de meeteisen uit de IEC 61340-5-1.


ESD-coördinatorscursus

Deze eendaagse vervolgcursus is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het opzetten en handhaven van een ESD-preventiesysteem. Met praktische metingen aan ESD-materialen en -middelen. Deze cursus is zeer geschikt voor ESD-coördinators en bedrijfsdocenten.


ESD-normcursus IEC61340-5-1

Deze halfdaagse ESD-normcursus is bedoeld voor ESD-coördinators die de ESD-standaard IEC61340-5-1 goed willen toepassen.


ESD-training voor niet-technici

Deze halfdaagse ESD-training is speciaal ontwikkeld voor niet-technici die wel in een EPA/datacenter aanwezig kunnen zijn.


ESD-cursus voor instrumentatie technici

Deze halfdaagse ESD-cursus (Electro Statisch Discharge) is gericht op het ESD-veilig hanteren, installeren en/of repareren van elektronica voor medische toepassingen.


ESD-cursus voor managers

Halfdaagse ESD-cursus voor managers waarin het ESD-beleid en de ROI van ESD-maatregelen centraal staan. Het inschatten van de bedrijfsrisico's op ESD-gebied en het maken van ESD-beleid is zonder goede informatie geen sinecure. Daarbij heeft u het inzicht en de kennis nodig van welke maatregelen een goed rendement is te verwachten. Niet alle ESD-maatregelen zijn in alle omstandigheden noodzakelijk.


ESD voor interieurverzorgers

Halfdaagse ESD-cursus voor interieurverzorgers. Bij het consequent doorvoeren van ESD-preventief beleid mogen de interieurverzorgers niet ontbreken.


Online ESD-basistraining

Deze praktische online ESD-basistraining is bedoeld voor iedereen die moet weten waarom en hoe ESD-veilig met elektronica om te gaan. Deze algemene training is geschikt voor monteur tot manager.


Praktische cursus elektrostatica

Bedrijven uit branches die niet met elektronica werken kunnen ook flink last hebben van statische elektriciteit en de bijbehorende verschijnselen. Voor deze bedrijven is deze praktische cursus elektrostatica ontwikkeld.


startgarantie

Onze startgarantie houdt in dat ook bij geringe aantallen deelnemers de afgesproken cursus gewoon doorgaat!


Informatie

U kunt vrijblijvend informatie inwinnen bij docent Ruud H. van Vliet: ☎ 06 - 45 500 900© ESDsite.nl