start


ESD-trainingsoverzicht

Algemene ESD-trainingen:


Deze trainingen zijn conform de vereisten en richtlijnen uit de ESD normdocumenten NEN-EN-IEC 61340-5-1 en 2. Elke opleiding is inclusief het behalen van een internationaal IEC 61340-5-1 certificaat uitgegeven door ESDsite Nederland.


1. ESD-basistraining (ESD-BAS)

ESD-safe werken is nr. 1 in deze praktische halfdaagse ESD-training die bedoeld is voor monteurs en overige uitvoerenden die in een organisatie werken waar elektronica wordt gehanteerd. klik hier voor meer info.


2. Advanced ESD-cursus (ESD-ADV)

Na een korte basisuitleg over ESD-safe werken volgt een uitleg over statische ladingen en hun effecten op elektronica, het tijdsverloop van latente schade tot aan merkbare schade, en nog veel meer. klik hier voor meer info .


3. ESD-vervolgcursus (ESD-VER)

Deze eendaagse opleiding is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het opzetten en handhaven van een ESD-preventiesysteem. Deze "ESD-vervolgcursus" is zeer geschikt voor ESD-coŲrdinators klik hier voor meer info.


4. ESD-onlinecursus (ESD-ONL)

Deze online-ESD-basiscursus is zeer geschikt om (groepen) medewerkers in uw organisatie van alle noodzakelijk informatie te voorzien, zodat zij in staat zijn ESD-veilig te kunnen werken. klik hier voor meer info.
Specifieke ESD-trainingen:


5 ESD-vakdidactiek (ESD-VDT)

Deze tweedaagse opleiding is bedoeld voor trainers die al in het bezit zijn van de noodzakelijke ESD-kennis en die met succes zelf een ESD-cursus willen maken en geven aan medewerkers van het eigen bedrijf. klik hier voor meer info.


6 ESD-normcursus IEC61340-5-1 en ANSI/ESD S20.20 (ESD-NOR)

Deze halfdaagse ESD- is bedoeld voor ESD-coŲrdinators die in een organisatie werken waar elektronica wordt geassembleerd en/of geÔnstalleerd. klik hier voor meer info.


7 ESD-meetcursus (ESD-MEE)

ESD-veilige materialen moeten aan specifieke elektrische eigenschappen voldoen. Gemeten worden de voltages bij de mens, oppervlakte-, doorgangsweerstand en veldsterkte van ESD-middelen. klik hier voor meer info.


8 ESD voor QA-medewerkers/managers (ESD-QAM)

Deze ESD-cursus bestaat uit een technisch deel en een organisatorisch deel. Deze cursus is gericht op Quality Assurance-medewerkers en hun managers. klik hier voor meer info.


9 ESD voor instrumentatietechnici (ESD-MED)

Deze ESD-cursus voor medisch instrumentatietechnici bestaat uit basiskennis en een extra medische lesmodule die gericht is op het ESD-veilig omgaan met elektronica. klik hier voor meer info.


10. ESD voor het managementteam (ESD-MAN)

Het inschatten van de bedrijfsrisico's op ESD-gebied en het maken van ESD-beleid is zonder goede informatie geen sinecure. Deze cursus richt zich op de hoofdlijnen van een effectief ESD-bedrijfsbeleid. klik hier voor meer info.


11. ESD voor het complete bedrijf (ESD-BDF)

Deze algemene ESD-training is ontwikkeld voor alle bedrijfsdisciplines en wordt in groepsverband gegeven. Het grote voordeel is dat iedereen hiermee dezelfde informatie en inzichten kan krijgen. klik hier voor meer info.


12. No-tech ESD (ESD-NTE)

ESD-cursus voor niet-technici. Bij het consequent doorvoeren van ESD-preventief beleid mogen de faciliterende afdelingen niet ontbreken. klik hier voor meer info.


13. ESD-light (ESD-LGT)

Bij het doorvoeren van een goed ESD-beleid is het verstandig iedereen aanwezig in de EPA met de ESD-regels kennis te laten maken. Dit geldt ook voor medewerkers met een beperkte kennis van de taal. klik hier voor meer info.


14. Korte ESD presentatie (ESD-PRE)

Bij het consequent doorvoeren van een goed ESD-preventief beleid is het verstandig iedereen van ESD-preventiekennis te voorzien. Iedereen in de EPA, moet weten wat ESD-veilig gedrag is in de EPA. klik hier voor meer info.


15. ESD course and training (ESD-USA)

ESD course and training: protect electronic systems from ESD. The goal of ESD prevention is make it impossible for static electricity and ESD to affect the reliability of your electronic systems. klik hier voor meer info.
Elektrostatica

16. Elektrostatica (ESD-ELS)

Bedrijven uit branches die niet met elektronica werken kunnen flink last hebben van statische elektriciteit en de bijbehorende verschijnselen. Voor deze bedrijven is deze cursus ontwikkeld. klik hier voor meer info.
ATEX (ATmosphŤres EXplosibles)

Om veiligheidsinstructies en de bijbehorende informatie goed te kunnen begrijpen en gemotiveerd op te kunnen volgen in explosie risicovolle ruimten en gebieden, is het wettelijk verplicht voldoende kennis van explosiepreventie te hebben.


17. Online ATEX-cursus (ATX-ONL)

Deze online-ATEX-basiscursus is zeer geschikt om medewerkers in uw organisatie van alle noodzakelijk informatie te voorzien, zodat zij zonder veel vertraging vlot bekend zijn met de belangrijkste ATEX-basisregels. Klik hier voor meer info.


18. ATEX-basiscursus (ATX-BAS)

Deze ATEX-basiscursus is bedoeld voor iedereen die in een mogelijk explosiegevaarlijke omgeving werkt en dus een goed begrip moet hebben van de veiligheidsinstructies. klik hier voor meer info.


19. ATEX-vervolgcursus (ATX-VER)

Deze cursus sluit naadloos aan op de ATEX-basiscursus. De behandelde onderwerpen van de ATEX-vervolgcursus zijn van toepassing voor iedereen die meer dan basiskennis van ATEX nodig heeft. klik hier voor meer info.
Lesdata en startgarantie

Zie voor de lesdata voor individuele aanmeldingen de homepagina of neem contact met ons op. Onze startgarantie houdt in dat ook bij geringe aantallen deelnemers de afgesproken cursus gewoon doorgaat!


Incompany groepskortingen

Incompany-groepstrainingen zijn natuurlijk extra voordelig. Groepskortingen kunnen - afhankelijk van de groepsgrootte - flink oplopen. Bel voor de beschikbare data en actuele incompany groepsprijzen via de contactpagina.


FinanciŽle bijdragen

Indien uw bedrijf is aangesloten bij stichting OOM (Opleidings-en Ontwikkelingsfonds voor het Metaalbewerkingsbedrijf) of OTIB (het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf), dan is in principe een substantiŽle bijdrage mogelijk.


top | home | cursus | actie


esdsite.nl

Copyright © ESDsite.nl
KvK: 58973435. T: 06 28 88 36 18
Privacyverklaring, anti-spam, cookies, disclaimer, copyright.